Jag var inte på kontoret varken i måndags eller igår, och därför blev det heller ingen bild och uppdatering exakt på den dag min hamburgare fyllde fyra veckor. Idag är det alltså drygt fyra veckor sedan jag köpte min hamburgare på McDonald’s i Värnamo en 24 januari. Under veckan som gått sedan förra uppdateringen har i ärlighetens namn inte så mycket hänt. Lite torrare är hamburgaren, och precis som mitt Happy Meal tappar det snabbt lukt. Luktar faktiskt knappt något alls nu.
För att kompensera för bristen på fantastiska förändringar har jag bytt bildvinkel, och idag tagit bilden rakt uppifrån så att du ser locket (heter det så?) på brödet tydligt. Sprickan fanns från början, men har blivit betydligt större. Helt naturligt eftersom även brödet torkar.
Följ mig på Twitter om du vill hålla dig uppdaterad om mitt experiment!
Det är ju allmänt känt att detta sker oavsett om det är en McDonalds-hamburgare eller en ”politiskt korrekt ekologisk icke-imperialistisk”-burgare du slängt ihop själv. Det beror på storleken. Så, ditt experiment är trams.
Hej Patrik,
allmänt känt vet jag inte precis om jag håller med om. Jag läste om ett Happy Meal som blev ett år i fjol, och köpte då själv ett Happy Meal för att testa. I november 2010 gjorde Serious Eats ett experiment med nio olika hamburgare, där de lanserar teorin att små hamburgare inte kan ruttna, eftersom de hinner torka innan förruttnelsen börjar. Detta är den enda källa jag kan hitta. Har du fler/någon annan? I så fall vore jag tacksam om du delar med dig.
Jag hade missat att lägga till länken till Serious Eats på förstasidan, men det är gjort nu. Om du inte redan läst den – gör det.
För mig spelar det inte någon roll om det är en hamburgare från McDonald’s eller en hemgjord. Men eftersom det ursprungsexperimenten gjordes med ett Happy Meal valde jag det också, för jämförelsens skull. Inom parentes kan jag ändå säga att jag tror att du har fel i den delen av din kommentar. Jag tror att McDonald’s har bättre hygien i sin tillagning än de flesta har hemma – så av de skälet tror jag att risken för att en hemgjord ska ruttna är större.
Hälsningar,
Christer